Danas 23. februara 2020. obeležava se 115. godišnjica prvog svetskog Rotari susreta. Tog datuma 1905. godine, četiri osobe,drugačijih profesija i različitog zvanja, srela su se na večeri u duhu prijateljstva i zajedništva. Mladi advokat Paul P. Harris u zgradi Jedinstva u Dearborn ulici br.23 u Čikagu okupio je svoje poznanike i od tada kreće istorija najstarije organizacij u svetu.

Danas postoji između 1,2 miliona i 1,3 miliona Rotarijanaca, organizovanih u više od 35 000 klubova koji pokrivaju 6 kontinenata i većinu zemalja sveta. Gotovo je neverovatno koliko je Rotari postigao u posljednjih 115 godina u 6 avenija Rotari-a – promoviranje mira, borba protiv bolesti, pružanje čiste vode, zdravlja djeteta i majke, obrazovanja i lokalni ekonomski razvoj. Jednako je neverovatno koliko dalje ide šireći svoj moto ” Najviše dobija onaj koji najbolje služi” i “Služiti iznad koristi”. Granice ne postoje…

Naš klub je, zajedno sa uglednom gošćom iz rukovodstva Rotary International g-đe Rachel Hermes, dolazećim Guvernerom Distrikta 2483 Danilom Ljevnajićem, simbolično zasadili 15 izdanačkih sadnica autohtone šljive Crvena Ranka, koja predstavlja sinoim za prošlost i identitet našeg naroda. Nakon odličnog druženja u RK Sremska Mitrovica i učešća u, tradicionalnoj, sremskoj kobasicijadi, sa ponosom ističemo aktivnosti kojima naš klub i njegovi članovi doprinose rotary i lokalnoj zajednici!!!

Živeli i neka nam je sećan 115. rođendan!!!