Rotari je posvećen i fokusiran na šest oblasti za izgradnju međunarodnih odnosa, poboljšanje života i stvaranje boljeg sveta koji će podržati naše mirovne napore i zauvek okončati polio (dečju paralizu).

Promovisanje mira

Rotari podstiče razgovore kako bi podstakao razumevanje unutar i među kulturama. Obučavamo odrasle i mlade vođe za sprečavanje i posredovanje u sukobima i pomažemo izbeglicama koje su pobegle iz opasnih područja.

Borba protiv bolesti

Edukujemo i opremamo zajednice da zaustave širenje bolesti opasnih po život, kao što su polio, HIV / AIDS i malarija. Unapređujemo i proširujemo pristup niskobudžetnoj i besplatnoj zdravstvenoj zaštiti u oblastima u razvoju.

Obezbeđenje čiste vode, sanitarnih i higijenskih sredstava

Podržavamo lokalna rešenja koja svakodnevno obezbešuju čistu vodu, sanitarne i higijenske uslove većem broju ljudi. Mi ne gradimo samo bunare i ond odemo dalje. Svoju ekspertizu delimo sa liderima i nastavnicima u zajednici kako bismo bili sigurni da će naši projekti uspeti i dugoročno.

Zaštita majki i dece

Blizu 6 miliona dece mlađe od pet godina umire svake godine zbog neuhranjenosti, loše zdravstvene zaštite i neadekvatne sanitarne zaštite. Proširujemo pristup kvalitetnoj nezi kako bi majke i njihova deca mogli da žive i jačaju.

Podrška obrazovanju

Više od 775 miliona ljudi starijih od 15 godina je nepismeno. Naš cilj je ojačati kapacitet zajednica za podršku osnovnom obrazovanju i pismenosti, smanjiti nejednakost polova u obrazovanju i povećati pismenost odraslih.

Rast lokalnih ekonomija

Sprovodimo akcije i realizujemo uslužne projekte koji pospešuju ekonomski i društveni razvoj i stvaraju mogućnosti za pristojan i produktivan rad za mlade i stare. Takođe ojačavamo lokalne preduzetnike i vođe u zajednici, posebno žene, u siromašnim zajednicama.