Nastavljajući niz svojih humanitarnih i društveno korisnih akcija članovi RK Kraljevo 2024. godinu su započeli lepom donacijom, pa je na Badnji dan Odeljenju pedijatrije, OB “Studenica” uručen vredan poklon u  inhalatora i pulsnog oksimetra.

“Rotari klub Kraljevo tradicionalno poklanja svojim dragim prijateljima u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, i ovog puta je to Odeljenje pedijatrije, OB “Studenica”. U pitanju je medicinska oprema u vidu dva inhalatora i pulsnog oksimetra, tako da verujemo da će ova oprema koristiti i olakšati rad osoblju Odeljenja pedijatrije, OB “Studenica”, a u svrhu nege i lečenja naših malih sugrađana.

U prethodnom periodu, Rotari klub Kraljevo je učesvovao u više donacija, samostalno ili u saradnji sa drugim klubovima iz zemlje i inostranstva. Tako da smo u saradnji sa Rotari klubom iz Švajcarske u akciji “Cveće za svet” , cvetnom baštom uredili dvorište OŠ “Sveti Sava”. U zajedničkoj akciji sa nekoliko rotari klubova iz zemlje i inostranstva kupili smo novo kombi vozilo udruženju MNRO u Trsteniku. Opremilo smo više osnovnih škola vrednom opremom za pomoć u nastavi u vidu m-robotića i dronova. U narednom periodu planiramo da nastavimo akciju doniranja m-robota i dronova osnovnim školama, ali isto tako i sadnju Pančićeve omorike, u akciji sa Rotari klubom iz Švajcarske, obzirom da se ove godine obeležava 210 godina od rođenja Josifa Pančića”, rekla je Dragana Bikić, predsednica Rotari kluba Kraljevo.

“Rotari klub Kraljevo svake godine nas se seti i svake godine povede ozbiljnu akciju i iznenadi nas sa nekim ozbiljnim aparatom. Između ostalog opremio je i našu prijemnu ambulantu. Mnogo aparata je došlo zahvaljujuči Rotari klubu Kraljevo.  Današnja donacija će omogućiti najsavremeniju terapiju, pre svega bezbedniju, tako da se još jednom zahvaljujem našim prijateljima iz rotarija”, rekao je dr Srđan Vukašinović, načelnik odeljenja Pedijatrije.