U organizaciji Rotari kluba Kraljevo, predstavnici vlasti i kraljevački rotarijanci na jedinstven način, puštajući golubove mira, obeležili su 78 godina od kraljevačkog crnog oktobra 1941. godine, sa porukama da se takvo doba nikada i nigde više ne ponovi

Poruke mira i prijateljstva, odletele su danas put neba nošene slobodnim letom golubiva koje su sa Trga Jovana Sarića u Kraljevu pustili predstavnici gradskih vlasti i Rotari kluba Kraljevo.

Pogledajte video zapis ovog događaja:

Tako je, za Kraljevo uvek tužan 14. oktobar, ove godine dobio još jednu poruku da ne postoji dobar rat, a loš mir. Na platou ispred zgrade Gradske uprave, neposredno po završetku komemorativne sednice ovom događaju prisustvovali su i predstavnici gradskih vlasti, kraljevački odbornici, udruženja, stranaka, koji su takođe želeli da podrže ovaj događaj.

Rotari klub Kraljevo prethodnih godina je organizovao puštanje put neba balona mira, a budući da je jedna od važnih ideja ovog Rotari kluba zalaganje za mir u svetu, ove godine su želeli svoju poruku da pošalju uz pomoć golubova Predsednik kraljevački rotarijanaca Dejan Veljović navodi da je njima najveća želja da svaka od želja da mir traje – stigne do onih koji mogu da je ispune.

Izvor: portal Krug