Učenici OŠ “Svetozar Marković” iz Kraljeva osvojili drugo mesto, a ekipa OŠ „Jovan Cvijić“ iz Sirče, treće mesto na okružnom takmičenju “Znanjem za budućnost”

Ekipu OŠ „Svetozar Marković“, pod vođstvom nastavnice Dragane Milosavljević Jovanović činili su: Marko Đurašević, Miloš Đurašević, Mihailo Tomović i Luka Obućina.

 

Treće mesto mesto osvojili su učenici OŠ „Jovan Cvijić“ iz Sirče.

Učenici su se takmičili sa dronovima i robotima koje je kraljevačkim školama poklonio Rotari klub Kraljevo.

Organizatori takmičenja bili su “Rotary” klubovi iz Kragujevca i Čukarice pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Okružno takmičenje u korišćenju dronova u okviru FESTIVALA „ZNANJEM ZA BUDUĆNOST“, održano je u OŠ „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu.

Cilj takmičenja je praktična primena stečenog znanja u oblasti tehnologije na dronovima koje su rotari klubovi donirali prošle godine osnovnim školama. Takmičenje se sastojalo iz tri zadatka odnosno tri misije. U prvoj misiji učenici su upravljali dronom na postavljenom poligonu. U drugoj misiji poligon je bilo potrebno savladati pisanjem programskog koda u Python-u, dok je u trećoj misiji programski kod pisan upotrebom Skretch-a ili Drone Blocks-a.

Okružno takmičenje u korišćenju dronova u okviru FESTIVALA „ZNANJEM ZA BUDUĆNOST“, održano je u OŠ „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu.

Republičko takmičenje biće održano narednog meseca u Beogradu.

Rotari klub Kraljevo i dalje će nastaviti sa opremanjem škola robotima i dronovima.