Savremeni INFUZOMAT za pomoć pri lečenju najmlađih bolesnika

Nastavljajući niz svojih humanitarnih i društveno korisnih akcija članovi RK Kraljevo uručili su danas odeljenju Pedijatrije OB “Studenica” vrednu donaciju i vidu savremenog aparata Infuzomat.

 

“U ovoj našoj rotarijanskoj godini odlučili smo da Opštoj bolnici “Studenica” – odeljenju Pedijatrije, uručimo jedan medicinski aparat. Tokom godine donirali smo Dronove i M Robotića, Društvu dijabetiača darivali smo paketiće za decu dijabetičare, a imali smo i lepu akciju prema Domu za decu ometenu u razvoju u Beloj Crkvi”, rekao je prilikom donacije dr Dejan Veljković, predsednik Rotari Kluba Kraljevo.

U protekle dve decenije Rotaei klub Kraljevo je realizovao čitav niz donacija, samostalno ili u saradnji sa drugim Rotari klubovima iz Srbije i inostranstva.

“Rotari klub Kraljevo svake godine nas se seti i svake godine povede ozbiljnu akciju i iznenadi nas sa nekim ozbiljnim aparatom. Između ostalog opremio je i našu prijemnu ambulantu. Mnogo aparata je došlo zahvaljujuči Rotari klubu Kraljevo.  Današnja donacija, najsavremeniji Infuzomat, koji će omogućiti najsavremeniju terapiju, pre svega bezbedniju, tako da se još jednom zahvaljujem našim prijateljima iz rotarija”, rekao je dr Srđan Vukašinović, načelnik odeljenja Pedijatrije.